2012. augusztus 2., csütörtök

Friendship (เฟรนด์ชิพ เธอกับฉัน, 2008)

Eddig nem sok thai filmet láttam, nem is igazán kerestem őket. Ebben az esetben is ez a film talált meg engem.
Van benne minden: romantika (tini szinten), humor (minden mennyiségben), és dráma (az utolsó 15 percben).
A történet 2008-ban kezdődik. Néhány harmincas az osztálytalálkozót tervezi egy kocsmában iszogatva. Felcsendül egy ismerős dal, amely a barátságról vagyis inkább az abból kialakuló szerelemről szól. Majd egyikük emlékein keresztül visszatérünk a múltba, 20 évvel korábbra. Láthatjuk, hogy milyenek voltak fiatalon a '80-as évek végén, az érettségi előtt. 
Az évnyitó reggelén az osztályfőnök bejelenti, hogy  két új diák jött az osztályukba. A diákokat (1 fiú, 1 lány) vegyes fogadtatásban részesíti az osztály, nem megy nekik könnyen a beilleszkedés. Mituna az édesanyjával költözött a városba. Szépségével ugyan hamar felkelti a fiúk érdeklődését, de eléggé csendes, szinte senkivel nem áll szóba, ezért sznobnak gondolják és egyfolytában szekálják. Lam hősiesen kiáll Singha nevű osztálytársáért, mikor arra késsel rátámadnak és a fiúk egyből befogadják. Singhának tetszik Mituna, de nem tudja hogyan közeledhetne a lányhoz, mert ő más, mint akikkel eddig találkozott. Lam tanácsára bocsánatot kér Mitunától (mert főleg ő gonoszkodott vele) és bár a lány nem felejt túl hamar, végre megtörik a kettőjük között lévő jégpáncél. Kialakul egy vegyes baráti társaság, új szerelmek szövődnek. Lassan az érettségi napja is elérkezik. Mituna és Singha megígérik egymásnak, hogy a bizonyítványosztás napján találkoznak, de valami miatt a találkozás meghiúsul.

Újra 2008-at írunk. Az osztálytalálkozóm megint együtt a banda, Mituna kivételével. Találgatásokba esnek, hogy vajon mi történhetett a lánnyal, miért nem akarta őket látni egyszer sem az elmúlt 20 évben.
Singhának a környéken akad dolga és véletlenül összefut Mituna anyjával...
Nem akartam túl sok mindent elárulni a történetről, mert akkor lesz izgalmas amikor majd megnézitek! Nekem nagyon a szívemhez nőtt ez a film, a szívügyem volt a magyar felirat elkészítése. Remélem nektek is tetszeni fog!
Jó szórakozást a filmhez!
A film 1 klikkData vagy JumboFiles
Vagy Data 2 klikk: Part 1, Part 2

magyar felirat:



8 megjegyzés:

  1. Váááá, ahogy megláttam a képen Mario Maurer-t, tudtam, hogy le fogom szedni! :D Úgyhogy most várom, hogy csorogjon a videó is.:D Imádom a srácot, pont nemrégen néztem meg a First Kiss című filmjét, és nagyon tetszett, úgyhogy remélem, ez is lesz olyan jó, mint az volt.:D
    Köszönöm a feliratot! :D <3

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépen köszönöm:)

    VálaszTörlés
  3. Szia Valami oknál fogva egyik videot sem tudom letölteni a filmhez. :(
    Tudsz nekem segíteni ebben!?
    Előre is köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon köszönöm a fordítást. Alig várom, hogy megnézhessem. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon köszönöm a feliratot. :)

    VálaszTörlés
  6. Szia!
    Köszönöm, hogy a munkád által megnézhetem ezt a filmet.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...