2013. február 17., vasárnap

A szabadulás - The Passage - könyvismertető

Még karácsony környékén kezdtem el olvasni ezt a könyvet. Ma értem a végére :D! Általában nem szoktam ilyen sokáig húzni valaminek az elolvasását. Szeretem a vámpíros történeteket. Ha minden igaz, Ridley Scott rendezőbá már évekkel ezelőtt, a könyv írásának idején le is stipi-stopizta magának. [cikk] Az író, Justin Cronin még a köszönetnyilvánításban is megemlíti a nevét! Kíváncsian várom a filmadaptációt, de igazából sorozatban még jobban el tudnám képzelni! A könyv elvileg trilógiává fog bővülni, ami nagyon is érthető, mivel a befejezés eléggé nyitva hagyta a történetet. 
Elég szövevényes a sztorija, még mindig emésztem a végét, az eléggé szíven ütött.
Végül is tetszett ez a könyv. Eseménydús, pörgős, még ha néha kicsit le is lassul a történet menete, akkor is folyton kapunk néhány megemésztendő információt. A szereplők is jönnek-mennek, mire az egyik szimpatikussá válna, hopp, már ki is vonta az író a forgalomból, hogy aztán később, "más formában" váratlanul visszahozza! Mindig tartogat meglepetéseket és ettől csak izgalmasabbá válik. Vámpírrajongóknak kötelező darab!!!

"Hol leszel, amikor kialszanak a fények?"

A történet: (lehetne írni róla bőven -834 oldal-, de csak így röviden)
"Halálos beteg emberek, akiket dél-amerikai denevérek harapnak meg, váratlanul felépülnek. Az amerikai kormány elkezd kísérletezni a szerrel, de a kísérleti alanynak használt kivégzésre váró elítéltek ahelyett, hogy kicsattanóan egészségesekké válnának, vérszomjas vámpírokká változnak."

A vámpírok megint kapnak néhány új külső és belső tulajdonságot. Itt nem ragyognak a napon, mint az Alkonyatban, hanem szépen hamuvá égnek, ha kint felejtik magukat. A szívük továbbra is dobog, miután átváltoztak. A szemük színe olyan naracssárga, mint az országúti jelzőbóják, a bőrük pedig sima és fényes, akár az üveg, a sötétben izzik. A foguk csúnya hegyes és éles, mint a borotva, hogy jól szelje a húst. Telepatikusan bárkit az irányításuk alá tudnak vonni, aki így megteszi azt, amire kérik.
Mielőtt vámpírrá változnak teljesen pucérra vetkőznek. Tudják, hogy mivé fognak válni és általában egy gyors kivégzésben reménykednek, ezért is térnek vissza az egykori otthonuk közelébe. De utána, miután vámpírok lesznek, már csak a pusztításnak élnek. Minden tizedik áldozatukat változtatják csak át hozzájuk hasonlóvá...

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Igazán felkeltette az érdeklődésem, szeretem az ehhez hasonló könyveket. Olyan kár, hogy ebbe a hónapba már beterveztem a könyv adagom. Na nem baj, majd jövő hónapban ennek a könyvnek is szorítok helyet. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...