2012. július 20., péntek

Yamapi minden mennyiségben :D

Yamapi, vagyis Yamashita Tomohisa, a jelenlegi kedvenc japán színészem! :P Ez azért is lehet, mert mostanában túl sok volt belőle terítéken! 2 hét alatt ledaráltam 2 sorozatát is: Proposal Daisakusen/Operation Love (11+SP rész) + Buzzer Beat (11 rész)
A PD azért tetszett, mert főhősünk lehetőséget kapott visszatérni a múltba, hogy ezáltal változtasson a jövőn (többször is), de mindezt olyan ügyetlenül csinálta, hogy mindig csak minimális sikereket ért el! A nézőt akarva, akaratlan gondolkodóba ejti a történet, ő is szívesen eljátszana a gondolattal: 'Mi lenne ha...?' Ki ne menne vissza élete egy-egy olyan döntő pillanatához, amit szívesen megváltoztatna? Én biztos! :D
Fiatal barátunk, Iwase Ken is hivatalos egykori szerelme esküvőjére! 
Elnézve az ifjú párt, erősen érik benne a gondolat, hogy mi lenne ha most ő állna a menyasszony mellett, neki nem volt meg rá a lehetősége? Hol rontotta el? Itt jön a képbe a templom őrangyala v. tündére a vicces kalapos úriember, aki a slidshow nézése közben, ugrassza vissza Kent a múltba (egy-egy kép erejéig, míg a vaku el nem villan), hogy valljon szerelmet a lánynak, változtasson a jelenen, már ha tud! [időutazó jelszó: Hallelujah Chanse! Nooooooooooooo] (Á, nem bírom!!! :D!)
Egyik lehetőség követi a másikat, lassan kifogy a közös képekből, de néha nem könnyű behozni a lemaradást, elkapni a megfelelő pillanatot, ezért Kennek folyton rohannia kell! De komolyan, mást sem látni legtöbbször, csak azt, hogy szegény srác fut, fut, és csak fut!!! De a romantika sem veszett ki azért a sztoriból, van itt némi ártatlan csók is (csak kevés, ahogy azt a japán fiúktól megszokhattuk!)  A vége meg jól el lett találva, valami ilyesmire (szökés) gondoltam én is, de ugye még ott van az SP rész is, ami nagyon tetszett! Én spec 12. résznek számolom, mert ha úgy vesszük az is :) Annak ajánlom, aki szereti a romantikát egy csipetnyi időutazással fűszerezve! Minden jó, ha jó a vége!

A BB is a szívemhez nőtt hamar! Már volt egy ismerős arc, Yamapi, aki azért lássuk be, nem egy csúnya fiú [imádtam a szalmaboglyát megidéző haját]! De nem ez volt az egyetlen oka, hogy megszerettem ezt a sorozatot! A kosárlabda is nagyban hozzájárult, a hegedűről meg - amilyen hangokat abból ki lehet csalogatni - már nem is beszélek! Minden el lett találva a számomra! 
A tiniéveimet jórészt az tette ki, hogy elsétáltunk az utcánk végére és addig dobáltunk kosárra, amíg már nem is láttunk a sötéttől (néha az sem zavart) Csak dobáltunk; hol egymás ellen, hol csak úgy, kedvtelésből játszottunk! Egy élmény volt! Általában nem szeretem a kosárlabdás filmeket, a tévében sem nézem a mérkőzéseket, de ez most jó volt, nosztalgiázásból!
Okos dolgokra tanít ez a sorozat, igazi tanmese! Soha ne add fel az álmaidat, mert azokért érdemes küzdeni, harcolni! Sokszor csak néhány ponton múlik a mérkőzés kimenetele, de valamelyik csapatnak nyernie kell, és akár te is lehetsz buzzer beat!
Naokira mostanában rájár a rúd, kevés a fizu, mert ugye azért teljesíteni is kellene, hogy több legyen (egy hivatásosnak? most viccelsz? ez evidens), a barátnővel sincs minden rendben, mert ő olyan, hogy ha nem kapja meg a kapcsolatától az a bizonyos pluszt, akkor máshol (másnál) keresi a megoldást, magyarul, megcsalja a kosarast egy másik kosarassal.
Szóval Naoki rendesen le van eresztve, mint a lufi, és ebből az állapotából rázza fel Riko, a hegedűs csaj, aki merő véletlenségből, többször is összefut a sráccal. Barátok lesznek, rendszeresen keresik egymás társaságát, lassan bimbódzni kezd a románc is kettőjük közt. Riko is minden lehetőséget kihasznál, hogy sikeres hegedűművész lehessen, de sikerig még sok csalódás éri, nem igazán akad kitörési lehetősége.
Egymást biztatva, ösztönözve egyre inkább eltávolodnak a másiktól, mert nem könnyű eldönteni, hogy egymásért küzdjenek e vagy az álmaikért. Szerencsére a szerelmük minden akadályt legyőz (ohoho) és a sors akaratából újra kereszteződik az útjuk! 
Na, a buszos gifeket, amiket direkt ide gyártottam még muszáj lesz betennem...

  

Valami vagy valaki mindig a buszon marad :D A srác az jobb sprinter, mint a csaj!
Ezúton is szeretném megköszönni az Egao Fansub feliratfordítói munkáját! Ők tették igazán élvezhetővé mind a két sorozatot a magyar feliratnak hála! Arigato, Saya!!!
   

1 megjegyzés:

  1. Buzer Beat ,hát igen, ahogy írtad egy "tanmese" hogyan harcoljunk az álmainkért,régóta pihen a gépemen,többször nézős kategóriába tartozik. Nem csak Yamapi miatt szeretem a filmet,ismerős volt Mizobata Junpei is,nagyon sok filmben láttam már,és nagyon szép a Rikot játszó Kitagawa Keiko.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...