2012. december 23., vasárnap

The Recipe (2010)

Cím: The Recipe / Doenjang /  된장
dél-koreaimisztikus, romantikus dráma
Idő: 105 perc
Szereplők:
Lee Yo Won  (Jang Hye Jin)
Lee Dong Wook (Kim Hyun Soo)
Ryoo Seung Ryong (Choi Yu Jin)

A történet két szálon fut, amik a végén összekapcsolódnak.
Az első történet egy halálraítélt kivégzésével indít:
Még egy gonosztevőnek is lehet utolsó szava, és ezt tőle sem tagadják meg. Ő viszont csak egy tál doenjang (szójabab) pörköltet említ, amit  az elfogása pillanatában evett és még utoljára szívesen megízlelne. Hogy miért pont egy tál ételt említ, arra senki sem talál magyarázatot, így egy TV-producer elhatározza, hogy utána jár ennek a különleges ételnek. Kutatásai közben egyre több információt sikerül szereznie a doenjangról és annak készítőjéről is, egy fiatal nőről. 
A második történet főszereplője ez a fiatal szakácsnő, aki a tökéletes doenjang elkészítésén fáradozik. Miközben a megfelelő hozzávalókat válogatja az ételhez, találkozik egy fiatalemberrel, aki egy gazdag üzletember egyetlen unokája és örököse. Egymásba szeretnek és tervezgetik a közös jövőjüket, de a sorsnak úgy látszik, más tervei vannak...
Hogyan írhatnék le egy misztikus filmet úgy, hogy ne áruljak el vele túl sok titkot, de azért még kedvcsináló legyen? Remélem elértem a célom. A figyelmemet mindenesetre végig le tudta kötni ez a film, meg persze Lee Dong Wook is a szerelmes pillantásaival! Ryoo Seung Ryong recept-nyomozása is elég alapos, párszor meg is éheztem fordítás közben :) Lee Yo Won játéka pedig annyira magával ragadó, hogy nem nehéz azonosulni vele.
A tökéletes karácsonyi menühöz és ehhez a filmhez is jó étvágyat kívánok! :D

Magyar felirat:

A film:

17 megjegyzés:

  1. Előre is köszönöm a feliratot, még nem töltöttem le, de rajta vagyok az ügyön. :D Maga a cím megragadott, de mikor szereplők között olvastam Lee Dong Wook nevét rögtön tudtam, hogy ez kötelező darab kell legyen! :D Szóval köszönöm szépen a feliratot! :):)

    És Kellemes Ünnepeket kívánok! :))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Adrienn, remélem tetszeni fog a film is és Lee Dong Wook játéka is! Amikor a szilvafát veri a bottal, hogy hulljanak a szirmok én csak a feltűrt ingű kezére tudtam figyelni, meg arra a gyönyörű mosolyára!
    Teljen kellemesen a napod! :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Unikornis!
    Nagyon köszönöm a fordításod.
    Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!!! :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Unikornis.Köszönöm a fordítást.Remélem Neked is jól telnek az ünnepnapok.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon köszönöm a fordítást.

    VálaszTörlés
  6. Én is köszönöm szépen a fordítást, és boldog új évet kívánok!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Unikornis! Hálásan köszönöm ennek a filmnek a fordítását!
    Karácsonykor még nem fedeztem fel, de jó móka lesz Szilveszterkor!
    Régóta nem is olyan titkos vágyam, hogy valaki találjon rá erre a
    filmre és fordítsa le! Ha minden kívánságom így teljesülhetne!!!

    Áldásokban gazdag, szeretetteljes, boldog Új Évet kívánok Neked és
    minden kedves idelátogatónak!!!

    VálaszTörlés
  8. Tudat alatt én is nagy Lee Dong Wook rajongóvá váltam, így nem volt nehéz meggyőznöm magamat a feliratfordításra! Remélem egy korábbi filmje feliratának is örülni fogtok! Most 2008-as a Heartbreak Library-t szemeltem ki!!! :D

    VálaszTörlés
  9. Jöhet minden, ami Lee Dong Wook én ajánlom neked a Scent of a Woman c. doramát, Kim Sun Ah-val alakít benne akkorát, hogy a rajongójává váltam.

    Őszintén nem tudtam elmélyülni ebben a filmben, keveseltem a szereplését, a film 1 órájában csak ültem, hogy mikor jön már, mikor kezd el gyorsabban folyni a történet, mikor kapunk válaszokat.. Nem azt kaptam, amire számítottam és vártam, ezért kicsit csalódott vagyok. Nekem túl sok volt benne a recep és kevés a történés/szerelem. :D

    De lehet, hogy még kicsi vagyok (18) ehhez a filmhez, és nem láttam meg a mögöttes tartalmakat... ha voltak. Mindenesetre egyszer jó volt megnézni, talán pár év múlva újra nekifogok. :)
    A feliratot ettől függetlenül köszönöm szépen. :)

    VálaszTörlés
  10. Már elkezdtem fordítani a könyvtáras filmjét, a héten hozom! Remélem, az majd jobban tetszik. Eugene-nel (Wonderful Life) játszik benne főszerepet. Aranyos, romantikus film.
    Lee Dong Wook-tól még a My Girl és Wild Romance is megnézős, a Scent of a Women-t pont múlt héten néztem végig! Mindegyik tetszett!
    Most azt vadászom, amiben játszik, legközelebb a The Perfect Couple lesz terítéken. :)

    VálaszTörlés
  11. De jóóó, még egy LDW film, nagyon-nagyon köszi a fordítást! Ezt is töltöm és nézem! A színésznőt is bírom a 49 nap és a Bad Love óta, úgyhogy kíváncsi vagyok kettejükre.

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm, megkedveltem Lee Dong Wook-t. Kedves film volt, nagy tanulsága: "Ne ítélj elsőre"! Tetszettek a vicces "vonalak"( a gengszter sejtés) is. S természetesen fontos, hogy mindig felismerhetünk, tanulhatunk valamit a lélek bugyraiból!!!

    VálaszTörlés
  13. Nagyon köszönöm a feliratot, igazság szerint Lee Dong Wook-ot nem ismerem, de remélem ha megnéztem a filmet a sok pozitív visszajelzéshez hasonlóan fogok én is róla vélekedni. Tulajdon képen nekem Choe Yu Jin és Lee Yo Won azok akik miatt felkeltette az érdeklődésemet a film. Lee Yo Won még a 49 day-s ből ismertem meg. A szívemhez nagyon közel került már a szerep miatt is. Szóval még egyszer nagyon köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  14. Szerettem volna letölteni a feliratot de sajnos azt írja törölték. Feltennéd újra?Köszönöm

    VálaszTörlés
  15. A felirat már sajnos nem elérhető. Kérhetném, hogy töltsd fel újra:) Nagyon köszönöm.

    VálaszTörlés
  16. Szia!
    Feltennéd a feliratot? Sajnos jelenleg nem elérhető. Köszönöm :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...